مطالب تخصصی, معرفی

راه اندازی ویپ (VoIP)

راه اندازی ویپ (VoIP)

   گرایش روز افزون سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف به اتوماسیون فرآیندهای اداری و نیاز به دسترسی به اطلاعات طبقه بندی شده‌ و شفاف برای تصمیم‌گیری بهتر، باعث شده که این سازمان‌ها رو به استفاده از فن‌آوری‌های نوین ارتباطی بیاورند. از لازمه‌های حرکت به سوی سازمانی پویا تر راه اندازی ویپ (VoIP) است. در این مطلب توضیحی کلی در رابطه با مراحل این فرآیند برای شما می‌دهیم.

راه اندازی ویپ (VoIP)

   بعد از شناخت و آشنایی کلی با سیستم‌های تلفنی تحت شبکه و انتخاب راهکار مناسب سازمان خود، حال نوبت به راه‌اندازی می‌رسد. سیستم تلفنی تحت شبکه به صورت کلی نیازمند موارد زیر است:

  • فراهم کردن زیرساخت‌های شبکه (کابل کشی، سوییچ و …)
  • سرور مدیریت تماس‌ها
  • گیت وی جهت اتصال خط آنالوگ به سرور ویپ
  • روتر 
  • تلفن تحت شبکه یا هدست

فراهم کردن زیرساخت‌های شبکه (کابل کشی، سوییچ و …)

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم ویپ یکپارچه سازی سازمان است. تلفن‌های مورد استفاده در این سیستم ارتباط خود را از طریق کابل شبکه برقرار می‌کنند. لذا نیازی به کابل‌کشی تلفن وجود ندارد. (در صورت موجود بودن شبکه کامپیوتر در سازمان سیستم ویپ نیز بر بستر شبکه موجود قابل راه اندازی است.)

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم ویپ یکپارچه سازی سازمان است.

سرور مدیریت تماس‌ها

سرور مدیریت تماس به دو صورت می تواند باشد 

  • نرم افزاری 
  • سخت افزاری

سرور نرم افزاری : نرم افزار ویپ روی یک سرور یا یک کامپیوتر نصب می گردد .(نرم افزارهای مختلفی برای سیستم تلفنی تحت ویپ نوشته شده است نظیر freepbx و elastix و…)

برای راه اندازی ویپ (VoIP) نیاز به سیستم عاملی دارید که تمامی تماس‌های تحت شبکه شما را مدیریت کند. برای نصب این سیستم عامل در صورت وجود سرور در شبکه‌ی سازمان شما می توان از همان سرور استفاده نمود. در غیر این صورت با توجه به تعداد کاربران به یک کیس کامپیوتر نیاز است. برای سازمان هایی که تعداد کاربران تلفن کمی دارند (بین 4 تا 10 نفر) می‌توان از کامپیوتری با ظریفت پایین نیز استفاده نمود. برای مثال کانفیگ کامپیوتر مد نظر باید بدین شرح باشد: سی پی یو 2 هسته‌ای، رم 2 گیگابایت، هارد 300 گیگابایت. این کیس کامپیوتر نیازی به کارت گرافیک، مانیتور و دیگر تجهیزات ندارد و پس از قرار گیری در شبکه از طریق یک کامپیوتر دیگر کاملا قابل مدیریت است. با افزایش تعداد کاربران و تعدد خطوط شهری سازمان واضح است که نیاز به کامپیوتری قوی‌تر خواهید داشت.

برای راه اندازی ویپ (VoIP) نیاز به سیستم عاملی دارید که تمامی تماس‌های تحت شبکه شما را مدیریت کند.

سرور سخت افزاری : یک دستگاه که مختص کار تماس تلفنی و ارتباط تلفنی طراحی شده است .این دستگاه ها دارای ظرفیت ها و ویژگی های متفاوت هست .(شرکت های مختلفی این دستگاه را تولید کرده اند نظیر شرکت پاناسونیک ، گرند استریم ، نیوراک و…)

گیت وی جهت اتصال خط آنالوگ به سرور ویپ

از دیگر سخت افزار های مورد نیاز این سیستم گیت وی است. وظیفه ی اصلی گیت وی تبدیل کردن اطلاعات خطوط آنالوگ به ویپ و فرستادن این اطلاعات به سمت سرور مدیریت تماس ها است. همچنین اگر در سازمان شما سیستم تلفن سانترالی موجود باشد، از طریق گیت وی می‌توان سانترال را به ویپ اتصال داد.

وظیفه ی اصلی گیت وی تبدیل کردن اطلاعات خطوط آنالوگ به ویپ است.

روتر 

در صورت داشتن خط سیپ ترانک(به خطوط 4 رقمی و 5 رقمی شناخته می شود)  که توسط مخابرات ارائه می گردد احتیاج به روتر در سیستم ویپ ضروری است که امکان تهیه برندهای مختلفی در سناریوهای مختلف ممکن است. در این میان روترهای سیسکو موجود در بازار، این امکان را به شما می دهد تا از ماژول گیت وی (که به FXO و FXS شناخته می شود) جهت اتصال خطوط آنالوگ به سیستم نیز استفاده کنید و دیگر  نیاز به خرید گیت وی نداشته باشید. لذا در موارد بسیاری خرید روتر سیسکو به دلیل دارا بودن این ویژگی منحصربه‌فرد، به صرفه تر است.

وظیفه اصلی روتر اتصال رنج‌های آی‌پی مختلف و جهت‌دهی به آن‌ها است.

تلفن تحت شبکه یا هدست

برای استفاده از این سیستم نیاز به تلفن‌های تحت شبکه (Ip Phone) دارید یا در صورت تمایل می توانید با خرید هدست و نصب نرم افزار تلفن بر روی کامپیوتر از خرید تلفن صرف نظر نمایید. (لازم به ذکر است که در صورت موجود بودن سیستم سانترال در شرکت شما، از طریق اتصال این سیستم به ویپ می توانید از همان تلفن های موجود استفاده نمایید.)

در پایان امیدواریم این مقاله اطلاعات مورد نیاز شما در رابطه با چگونگی راه اندازی ویپ (VoIP) را در اختیارتان قرار داده باشد.

تماس با ما

جهت مشاوره در رابطه با راه‌اندازی ویپ با ما تماس بگیرید.

مطالب مرتبط:

امنیت ویپ

هزینه ویپ

راه‌اندازی ویپ در 7 مرحله

مقایسه ویپ و سانترال

17 دیدگاه در “راه اندازی ویپ (VoIP)

  1. همايون شجريان گفت:

    كلاس آموزشي هم داريد به صورت عملي؟؟؟

    1. مهدی سروش فر گفت:

      داریم همکاری هایی صورت میدیم که چند کارگاه برگزار کنیم به زودی، برای اطلاع از جزییات کلاس ها باهامون تماس بگیرید. 02177670585

  2. مصطفی خداوندگار گفت:

    ممنون از مطلب جامعتون

  3. نوید گفت:

    با تشکر از مطالب جامعتون. یک سوال دارم، آیا میشود با هر دستگاه تلفن از طریق سانترال از سیستم ویپ استفاده کرد؟؟

    1. مهدی سروش فر گفت:

      خیر

  4. صادق گفت:

    با سلام، شما کلاس های آموزشی برگزار میکنید؟
    با تشکر از مطالبتون که هم کاربردی هست هم جامع

    1. مهدی سروش فر گفت:

      سلام دوست عزیز
      در حال برنامه ریزی برای برگزاری یک کارگاه راه اندازی ویپ هستیم، برای آگاهی از زمان برگزاری میتونین با ما تماس بگیرید.
      02177670585

      1. حسین گفت:

        ممنون از مطالب مفید سایت

    2. احمد گفت:

      سلام، الان برای راه اندازی سیستم ویپ با 10 خط تلفن به چه تجهیزاتی نیاز هست؟

      1. مهدی سروش فر گفت:

        برای تعداد خط بالا پیشنهاد ما به شما استفاده از روتر 2811 سیسکو با 3 یا 4 کارت FXO هست، یک کیس کامپیوتر برای نصب کال سنتر و تلفن هم بسته به نیاز شما

  5. Kh گفت:

    سلام. ممنون بابت مطالب مفیدتون

  6. حسین رفیعا گفت:

    مهندس سروش فر واقعا قلم روان و شیوایی دارید، می خواستم بدون امکان ملاقات حضوری و گذارندن دوره کارآموزی در شرکت ابرارتباط وجود داره؟

    1. مهدی سروش فر گفت:

      سلام خدمت شما،
      امیدوارم لایق لطفتون باشم، لطفا جزییات درخواستتون رو به آدرس ایمیل [email protected] ارسال کنید.

  7. ذوالفقار گفت:

    هزينه راه اندازيش با ٨ تا داخلي چقد ميشه

    1. مهدی سروش فر گفت:

      هزینه راه اندازی تا حد زیادی بستگی به تجهیزات مد نظر شما و تعداد تلفن و هدست مورد نیازتون داره و از اونجایی که دامنه تجهیزات موجود در بازار بسیار گسترده اس میزان هزینه به سلیقه شما نیز متغیره، برای اینکه بتونیم قیمت اعلام کنیم، با شرکت تماس بگیرید و اطلاعات کامل راه اندازی خودتون رو اعلام کنید، تا براتون پیش فاکتور صادر بشه

  8. محمد رضا سلیمانی گفت:

    بسیار عالی، من شماره تماسم رو توی بخش ارتباط با ما ثبت کردم، لطفا در اولین فرصت با من تماس بگیرید

  9. محمود غزنوی گفت:

    بسیار عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *