مطالب تخصصی, معرفی

امنیت ویپ (VoIP)

امنیت ویپ

استفاده از سیستم ویپ (VoIP) برای تجارت‌های مختلف مزایای بسیاری دارد، اما با این وجود بسیاری از شرکت‌ها کماکان تمایل به استفاده از سیستم‌های قدیمی دارند و هنوز برای راه‌اندازی مراکز تلفن‌ قدیمی هزینه‌ی گزافی می‌پردازند.

چرا؟

امنیت یکی از بزرگترین نگرانی‌های این سازمان‌ها است. (موضوع امنیت برای سازمان‌هایی که در حال حاضر از سیستم ویپ استفاده می‌کنند نیز مهم است.)

آیا می‌توان به یک سیستم ویپ (VoIP) اعتماد کرد؟

100% بله، در این مطلب قصد دارم تا اشاره‌ای به ضعف های امنیتی ویپ داشته باشم و راه‌های مقابله با آن را نیز متذکر شوم.

اهمیت امنیت ویپ (VoIP) در چیست؟

رهبران تجارت‌های مختلف به همان دلیل که نگران امنیت تمامی اطلاعات آنلاین و موجود در شبکه‌ی کامپیوتری خود هستند، برای امنیت سیستم تلفنی خود نیز اهمیت ویژه‌ای قائل اند.

بعضی از این افراد نگران هستند که:

  • بدون اطلاع خودشان تماس‌هایشان ضبط و شنود شود.
  • فهرست تماس‌های ورودی و خروجی شرکتشان به بیرون درز کند.
  • هکرها با هک کردن سیستم و ورود به آن از طریق تماس و انتقال ترافیک بر روی خط مبلغ قبض تلفن را میلیونی کنند.
  • اختلال سیستم تلفن به دلیل حملات اینترنتی به سیستم ویپ (VoIP).
  • ویروس گرفتن نرم افزار های مربوط به سیستم ویپ (VoIP).

تمامی این ریسک‌ها وجود دارند اما، با نصب حرفه‌ای سیستم ویپ می‌توان کلیه این خطرات را به حداقل رساند. برای اطمینان از این موضوع کافی است تلفن را بردارید و به بانک خود زنگ بزنید. موجودی حسابتان را چک کنید و پول جا‌به‌جا کنید. احساس عدم امنیت دارید؟

احتمالا خیر. همه‌ی تراکنش‌های تلفنی شما از طریق سیستم ویپ (VoIP) بانک انجام می‌شود که در بالاترین سطح اهمیت از نظر امنیت قرار دارد. پس سیستم ویپ نیز می‌تواند ایمن و غیر قابل نفوذ باشد تا جایی که بانک‌ها در سرتاسر دنیا از آن بهره ببرند.

شما وقتی با استفاده از تلفن آنالوگ خود اقدام به برقراری تماس می‌کنید، اگر مقصد تماس شما فقط چند کیلومتر با شما فاصله داشته باشد احتمالا تماس با سیستم آنالوگ سنتی منتقل می‌شود. اما کافی است تا فاصله اندکی بیشتر شود، آن‌گاه تماس شما از طریق بستر ویپ (VoIP) در شرکت مخابرات به مرکز مخابرات مقصد منتقل شده و سپس به سیستم آنالوگ باز می‌گردد.

در پایان لازم به ذکر است که جدای از نکاتی که شرکت نصب کننده باید به آن توجه کند، کاربران نیز می‌‎توانند از طریق رعایت چند فاکتور ساده، امنیت شبکه تلفن را افزایش دهند.

نکات امنیتی کاربران:

  • حتما از پسوردهای سخت شامل حروف بزرگ و کوچک، اعداد و نشانه ها استفاده کنید.
  • تمامی پسوردهای پیش فرض را تغییر دهید. (تلفن‌ها، مودم‌ها، گیت‌وی و…)
  • پسوردها را سالی یک بار تغییر دهید.
  • اگر داخلی بر روی گوشی موبایل دارید هیچ وقت از طریق شبکه‌ی وای فای غیر ایمن اقدام به برقراری تماس نکنید.
  • از تمامی کاربران بخواهید کوچکترین اتفاق غیر معمول را گزارش دهند (هکرها معمولا ردی از خود به جا می‌گذارند، مثل پاک کردن یک پیام صوتی، یا تماس با مقصدی نامشخص)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *