راه اندازی دوربین مداربسته، یکی از اقدامات مهمی است که پس از تهیه و خرید دوربین مداربسته درعملکرد درست آن ضروری می باشد .
در این راهنمای جامع راه اندازی دوربین مداربسته ما قصد داریم تا حد امکان به توضیح گام به گام راه اندازی این دوربینها بپردازیم تا حتی افراد عادی و غیر متخصص نیز با راه اندازی این دوربین ها آشنا شوند.
۱. انتخاب محل راه اندازی دوربین مدار بسته
مهم نیست که دوربینی که خریده اید چقدر با کیفیت یا پیشرفته باشد، اگر محل نصب مناسبی انتخاب نکنید دچار مشکل می شوید . چند نکته در انتخاب محل نصب دوربین مدار بسته اهمیت بسیاری دارند.
- نکته اول اینکه تلاش کنید برای نقطه کور را به صفر برسانید ؛ یعنی زاویهبندی دوربینها را به شکلی تنظیم کنید که نقطه کوری در طول فضای تحت پوشش نباشد. این نکته در آپارتمانها و محیط اطرافشان اهمیت بیشتری دارد چون شما نقاطی را تحت نظر قرار می دهید که هیچکس بدون گذر از آنها نتواند به درون مجموعه منازل ورود یا از آن خروج کند.
- نکته ی دوم این است که دوربینها باید در نقاطی قرار داشته باشند که نور مناسب دارد . طبق راهنمای جامع نصب دوربین مدار بسته ، دوربین در معرض نور مستقیم خورشید حتی در زمانی از روز نیز نباید باشد. و برعکس این موضوع هم اهمیت دارد و نباید دوربین در مکانهایی با سطح نور کم راه اندازی شود و اگر رعایت نشود کیفیت تصویر ضبط شده پایین می آید.
- نکته ی سوم، توجه به محل راه اندازی دوربین و امنیت ابزار جانبی آن است؛ برای مثال سیمهای دوربین مداربسته به راحتی در دسترس نباشند و علت این امر افزایش امنیت دوربین است چون اگر به راحتی مدار و ابزار جانبی دوربین قابل دسترسی باشند، امکان صدمه زدن به دوربین توسط سارقین و سایر مهاجمین وجود دارد و در نهایت سیستم امنیتی شما دچار مشکل می شود . اکثر سیمها و مدارها باید توکار قرار گیرند یا در صورت استفاده از ساختار روکار از داکتهای ویژه و لولههای فلزی محکم برای انتقال مدار استفاده کنید.
- نکته ی چهارم اینکه باید منبع تغذیه دوربین از برق کلی ساختمان جدا باشد تا در صورت قطع برق ساختمان از سمت شخص مهاجم، دوربینها از کار نیفتند و سیستم امنیتی دچار مشکل نشود.
۲. برقراری مدارها و کابلکشی
پس از آنکه هر دوربین را در جای مناسب خود قرار دادید باید فرآیند سیم کشی را طبق راهنمای جامع راه اندازی دوربین مدار بسته آغاز کنید. بسترهای مناسب جهت نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته آنالوگ یا همان HD و تحت شبکه یا همان IP هستند .
دوربین های HD
کابل کشی این دوربین ها با کابل کواکسیال انجام میگردد و برای هر دوربین یک برق باید کشیده شود (12 ولت 2 آمپر آداپتور مورد استفاده برای این دوربین هاست ) بیشتر در کابلکشی دوربین ها از کابل کواکسیال ترکیبی استفاده میشود کابل ترکیبی به این معناست که سیم مربوط به انتقال تصویر و سیم مربوط با برق دوربین در این کابل موجود است.
دوربین های تحت شبکه یا IP
این دوربین ها برای انتقال تصویر از کابل شبکه استفاده می کنند و دستگاهی که دوربین ها به آن متصل میگردد دستگاه NVR نامیده میشود .این دوربین ها هم برای روشن شدن به برق احتیاج دارند و در صورت اتصال به اداپتور مانند دوربین ها HD احتیاج به یک آداپتور 12 وات 2 آمپر دارند . ولی میتوان از سوئیچ PoE نیز برای بردن جریان پاور در این دوربین ها استفاده کرد .
۳.تنظیمات نرمافزاری مدار دوربین
پس از آن که تمام مراحل عملی مربوط به راهنمای نصب دوربین مدار بسته تمام شد اکنون تنظیم نرمافزاری آغاز می شود. مراحل انجام کار نرمافزاری طبق راهنمای جامع نصب دوربین مداربسته ، بر اساس دوربین انتخاب شده از سوی شما متفاوت است . نه تنها نوع و برند دوربین تاثیر دارد بلکه نوع شبکه انتخابی شما نیز مهم و تاثیر گذار است. به همین علت در این بخش روش جامعی وجود ندارد و همه چیز به دوربین، نوع مدار و مدل DVR یا NVR انتخابی مربوط می شود اما در مجموع این مرحله زمان کمتری نسبت به مرحله قبل نیاز دارد .