آموزش, مطالب تخصصی

طراحی شبکه

طراحی شبکه

تمامی شبکه ها فارق از اندازه، پیش نیازهای شبیه به هم دارند. پس بهتر است برای طراحی شبکه لازم است تا نیازهای فعلی و آینده شرکت خود را بسنجید، تا اطمینان حاصل کنید که تکنولوژی که انتخاب می کنید پاسخ گوی نیازهای شما در مسیر پیشرفت کسب و کارتان نیز هست. یکی از مهمترین تصمیم گیری ها می تواند این باشد که آیا قصد استفاده از تکنولوژی ویپ (VoIP) برای کاهش هزینه های مربوط به راه‌اندازی را دارید. وقتی قبل از شروع پروژه مسائلی اینچنینی را در نظر بگیرید و از ابتدا تصمیم گیری کنید، هم از نظر برنامه ریزی مالی و هم از نظر برنامه ریزی فنی به سود شما خواهد بود.

طراحی شبکه

مرحله 1

نیازهای شرکت خود را از نظر کارایی، ظرفیت و تعداد پورت مشخص نمایید. با همکاران خود در بخش های مختلف شرکت صحبت کنید و نظرشان را در رابطه با نیازهای فعلی و آینده‌شان جویا شوید. شبکه های محلی (LAN) فقط یک مکان، مثل یک ساختمان، را در بر می‌گیرد، که این مهم از طریق سوئیچ برای اتصال روتر، سرور، هارد دیسک، پرینتر، و کامپیوتر کاربرها انجام می پذیرد. یک شبکه محلی شامل کابل، سوئیچ و روتر (برای اتصال یه اینترنت) و همچنین روتینگ برای دسترسی بخش ها مختلف شبکه به یکدیگر می شود.

مرحله2

برای کابل کشی نیاز به طراحی و برنامه ریزی دارید. یکی از بخش های مهم طراحی شبکه، کابل کشی است. این مرحله ارتباط فیزیکی بین دستگاه های شما را می سازد. انتخاب مسیر کابل ها و انتخاب نوع کابل مهم ترین فاکتور های تصمیم گیری خواهند بود. برای انتخاب کابل مناسب باید محل عبور و قرارگیری کابل ها را مشخص کنید، برای مثال اگر کابل شما در بخشی از مسیر در برابر تابش مستقیم نور خورشید قرار می گیرد، بهتر از کابل‌های مشکی استفاده کنید، یا در مثالی دیگر اگر کابل ها در نزدیکی آسانسور قرار دارند، برای کاهش نویز بهتر است از کابل SFTP استفاده کنید.

برای مشاوره در رابطه با نوع کابل می توانید با ما تماس بگیرید.

مرحله 3

برای یادداشت کردن جزئیات کلیدی مربوط به طراحی شبکه یک جدول بسازید. اطلاعات این جدول باید شامل تعداد کاربران در هر مکان، نقش کاربران در شبکه، سرعت پورت های LAN و نوع نود مورد نیاز مشخص گردد. همچنین هر دستگاه دیگری، مثل پرینتر، دوربین مداربسته، تلفن و یا… که قرار است به شبکه متصل شوند نیز مشخص می شود. همچنین محیط اتاق سرور را از نظر میزان توان برق دهی، رطوبت، دما و امکان راه اندازی سیستم خنک کننده بررسی کنید.

مرحله 4

اگر در حال حاضر شبکه فعالی دارید به آنالیز کارکرد آن بپردازید. از طریق آنالیزگر پروتکل و نرم افزار های مدیریت شبکه، در زمان های مختلف در یک روز کاری، مثل زمان شروع شیفت، زمان اوج کار، بعد از ناهار و … و زمان هایی که بیشترین بار ترافیک روی شبکه وجود دارد به آنالیز آن بپردازید. شلوغ ترین زمان های شبکه، بزرگترین نقاط ضعف آن را به شما نمایش می دهد، برای مثال زمان حسابرسی ماهانه، یا زمان جابه‌جایی بخش بزرگی از اطلاعات روی شبکه، برای آنالیز شبکه بسیار مناسب است. این پروسه اطلاعاتی در رابطه با کارایی شبکه LAN و WAN شما، پروتکل هایی که استفاده می کنید و مناطقی در چینش فعلی که به شبکه شما فشار می آورند را به شما می دهد.

مرحله 5

طرح های فیزیکی و منطقی فعلی شبکه خود را تهیه کنید. روترها، سوئیچ ها، پهنای باند آپ لینک LAN، رک ها، اطلاعات برق و خنک کننده ها و کابل های فعلی و استاندارد هایشان را مشخص کنید. برای طرح منطقی، روش فعلی برای اختصاص آدرس IP را مشخص کنید، Vlan ها را بشناسید و اگر بیش از یک ساختمان در شبکه وجود دارد، تجهیزات مربوط به ارتباط ساختمان ها و نوع ارتباطشان را نیز بررسی کنید. مرحله آخر شناسایی پروتکل های شبکه، که بخش مهمی از آن مشخص کردن پروتکل های روتینگ برای اتصال بخش های مختلف است.

مرحله 6

در این مرحله بایستی تعداد پورت های LAN مورد نیاز هر بخش را مشخص کرده و همچنین نیازهای هر بخش برای 24 ماه آینده را پیش بینی کنید. در برخی از سازمان ها در صورتی که فاصله اتاق سرور از برخی از کاربران از ماکسیمم طول کابل برای برقراری ارتباط بیشتر باشد از قاب های توزیع متوسط استفاده می شود. قاب توزیع متوسط (intermediate distribution frames) در واقع تشکیل شده از سوئیچ های است که کابل های مسی را به میزهای اطراف خود می رسانند. از آن جایی که از این سوئیچ ها لایه دسترسی در شرایطی استفاده می شود که فاصله میز مذکور از اتاق سرور بیش از ماکسیمم طول کابل شبکه مسی است، برای برقراری ارتباط سوئیچ با اتاق سرور از فیبر نوری استفاده می شود، که دارای محدودیت های کابل مسی نیست.

مرحله 7

سوئیچ های لایه دسترسی را با توجه به نیازهای سازمان، رشد سازمان در آینده، نیاز یا عدم نیاز به اتصال وایرلس، استفاده از خدمات صوتی و تصویری و QOS انتخاب کنید. این رویکرد این اطمینان را برای شما ایجاد خواهد کرد که سخت افزار شبکه شما از پس همه نیاز های شما بر خواهد آمد، و در آینده با اضافه کردن ویژگی های جدید، شبکه طراحی شده دچار افت کیفیت نخواهد شد. همانطور که اشاره کردیم، برقراری ارتباط بین سوئیچ های لایه دسترسی و اتاق سرور با فیبر نوری انجام می شود، لذا توصیه می کنیم با در نظر گرفتن نیازهای آینده سازمان در زمان کابل کشی از چند رشته فیبر نوری استفاده کنید که بعدا نیاز به کابل کشی مجدد وجود نداشته باشد.

مرحله 8

سوئیچ ها و روترها را با توجه به استانداردهای مورد نیاز هر لایه شبکه انتخاب کنید. برای بخش دسترسی در مکان هایی که بیشترین احتمال گسترش در آینده را دارند سعی کنید از سوئیچ های مبتنی بر شاسی استفاده کنید. در مناطق دیگر می توانید از سوئیچ های کوچک تر استفاده کنید. با مشخص کردن استاندارد برای سخت افزار شبکه شما میزان تنوع را کاهش می دهید و پشتیبانی شبکه را ساده تر می نمایید، چرا که  کارکنان با تجهیزات بیشتر آشنا خواهند بود. در طراحی شبکه سوئیچ ها و روتر ها باید متناسب با نیازهای فوری شرکت باشند و همچنین امکان گسترش در آینده را داشته باشند. اگر سازمان دارای بخش تولیدی و یا بخشی با شرایط محیطی سخت می باشد، شبکه نیازمند سوئیچ هایی خواهد بود که برای مثال تحمل دمای بالاتر یا شرایط صنعتی را داشته باشد.

مرحله 9

حال نوبت به انتخاب سوئیچ های اتاق سرور می رسد. بهتر از سوئیچ هایی استفاده کنید که توان برنامه ریزی بالایی داشته باشند که در صورت نیاز بتوانید از قابلیت ریداندنسی و اسکیلبیلیتی استفاده کنید. در صورتی که در طراحی شبکه شما قاب توزیع متوسط وجود دارد، حتما برای ارتباط نیاز به آپ لینک فیبر نوری یا سوئیچ فیبر نوری خواهید داشت. استفاده از سوئیچ های دوال بهترین گزینه است، اما برای کنترل هزینه می توانید از سوئیچ های سینگل شرکتی نیز استفاده کنید. هر دو گزینه را پیش روی مدیریت سازمان قرار داده و با توضیح هزینه، امتیازات و ریسک های هرکدام به جمع بندی نهایی برسید.

مرحله 10

یک سیستم آی پی مناسب نیازهای فعلی و آینده سازمان طراحی کنید و بهترین پروتکل برای داشتن بیشترین سرعت در شبکه در کنار مدیریت آسان را پیاده سازی کنید. اگر برای چند ساختمان مختلف در حال طراحی شبکه هستید سرویس جابه‌جایی و پهنای باند شبکه خود را با توجه به نیازهای سرعت و عملکرد شبکه انتخاب کنید.

اجرا

مرحله 1

یک رویکرد مرحله ای طراحی کنید. اینتدا سوئیچ های اتاق سرور را راه ندازی و برنامه ریزی کنید. با توجه به اندازه و سازمان و پروژه ممکن است مرحله بعدی که نصب سوئیچ های لایه دسترسی است در همان روز انجام پذیرد. برای برقراری ارتباط محیط وسیع (WAN) بعد از نصب سوئیچ های اتاق سرور زمانی مشخص کنید که با زمان نصب سوئیچ های لایه دسترسی تداخل نداشته باشد.

مرحله 2

تمامی کارکنان را از  حجم کار اجرایی هر مرحله به همراه تاریخ و ساعت مطلع کنید. راه اندازی تجهیزات جدید به صورت عمومی به معنی از دسترس خارج شدن سیستم ها و اطلاعات است. اطلاع رسانی به کارمندان به ایشان برای برنامه ریزی کارهایشان در این زمان کمک می کند.

مرحله 3

قبل از شروع راه اندازی تجهیزات را تست و کانفیگ کنید.

مرحله 4

برای آموزش سیستم جدید به پرسنل پشتیبانی و آی تی برنامه ریزی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *