در این مطلب قصد داریم تا به سوالات زیر در رابطه با راه اندازی سیپ ترانک پاسخ دهیم:
معنای سیپ ترانک چیست؟
خدمات سیپ ترانک چیست؟
تجهیزات مورد نیاز راه اندازی سیپ ترانک چیست؟
فرآیند راه اندازی سیپ ترانک چگونه است؟
با ما همراه باشید.
معنای سیپ ترانک چیست؟
سیپ (SIP) پروتکلی برای برقراری تماس بر بستر شبکه است. ترانک بستری است که از طریق آن میتوان چنیدن ارتباط مختلف برقرار کرد. پس به صورت کلی سیپ ترانک نوعی خدمات تلفنی است که با یک شماره امکان برقراری چندین تماس را فراهم میکند.
برای آشنایی کامل تر به مقاله “سیپ ترانک چیست؟” مراجعه کنید.
خدمات سیپ ترانک چیست؟
ارائه سیپ ترانک که در چند سال گذشته به صورت انحصاری در اختیار شرکت مخابرات ایران بوده است، در حال حاضر توسط شرکتهای خدمات اینترنتی شاتل و آسیاتک نیز ارائه میشود. این سرویسها قیمتهای متفاوتی دارند که فاکتورهای مهم در تعیین قیمتشان عبارت اند از:
- شماره خط که می تواند 4رقمی، 5 رقمی و یا 8 رقمی باشد.
- رند بودن شماره خط بر قیمت تاثیر گذار است.
- تعداد تماس همزمان که می تواند از 8 تماس تا 30 تماس متفاوت باشد.
- یک طرفه یا دو طرفه بودن سرویس. سیپ ترانک یک طرفه فقط توانایی دریافت تماس دارد.
تجهیزات مورد نیاز راه اندازی سیپ ترانک چیست؟
خط سیپ ترانک مخابرات روی زوج سیم مسی تحویل داده میشود. برای راه اندازی سیپ ترانک مخابرات نیاز به یک مودم G.SHDSL است. برندهای پرفروش این مودمها تاینت و آیتس هستند. سرویس سیپ ترانک شاتل و آسیاتک بر بستر اینترنت خود این شرکتها ارائه میشود و نیازی به مودم G.SHDSL ندارد، اما بایستی از شرکت ارائه کننده خدمات، اینترنت نیز دریافت کنید و یک مودم ساده ADSL برای راه اندازی سیپ ترانک این شرکتها کفایت میکند.
بعد از تحویل سیپ ترانک مرحله بعدی راهاندازی مرکز تلفن ویپ (VoIP) است.
برای راهاندازی مرکز تلفن ویپ سناریوهای متفاوتی با هزینه و کاربردهای متفاوت امکان پذیر است.
میتوانید از سانترالهای ویپ موجود در بازار استفاده کنید. میتوانید سرور ویپ خود را روی سرور کامپیوتر موجود نصب کنید و یا یک کامپیوتر مجزا برای پردازش تماسهای تلفنی خود اختصاص دهید. در صورتی که در حال حاضر از سانترالهای پر ظرفیت پاناسونیک سری TDA یا TDE استفاده میکنید، می توانید از طریق کارت PRI و یک روتر خط سیپ ترانک را به سانترال وارد کنید تا به سیستم تلفنی موجود شما اضافه گردد.
برای آشنایی بیشتر و تصمیمگیری بهتر به مطلب “راه اندازی ویپ” مراجعه کنید و یا با ما تماس بگیرید.
فرآیند راه اندازی سیپ ترانک چگونه است؟
در ابتدا شما باید سرویس دهنده خود را با توجه به منطقه خود و هزینه مدنظر مشخص کنید. بعد از این مرحله خط سیپ ترانک مورد نظر به شما اختصاص داده میشود. مرحله بعدی تهیه تجهیزات است. درصورت تحویل کامل خط از طرف شرکت ارائه کننده، راه اندازی سیپ ترانک بسته به سناریو ویپ مورد نظر شما، زمانی در حدود 4 الی 8 ساعت نیاز دارد. مواردی که میتواند این فرآیند را طولانی تر کند نبود بستر مناسب پسیو است. برای مثال طبیعی است پروژه شما اگر نیاز به کابل کشی، نصب رک، داکت کشی و جابهجایی و چینش داشته باشد، فرآیند راهاندازی میتواند حتی چند روز به طول بیانجامد.
مطالب مرتبط: